Nytt år nya mål….

1512306

Jag vet inte om jag vågar lova att bli en flitigare bloggare i år för jag tror inte jag kan hålla det löftet, men jag ska försöka i allafall.

Vi är redan 5 dagar in på det nya året och jag minns 2015 som ett bra år med mest bra saker och kanske någon mindre rolig sådan.

Två söktävlingar försökte vi oss på Chess och jag på våren, men oturligt nog fick vi bryta bägge pga skada (troligen en tå).

I mitten av Juni for vi ner till Frankrike för att para Chess med Berkana D’Jo och väl hemkommen blev det en knappt 4 veckors lång väntan på konstaterad dräktighet, därefter ytterligare knappt 5 veckor innan småttingarna kom till världen. Spinoys O kull. Sedan följde en intensiv tid med mycket valppyssel och en hel del besök till allas glädje. Även några tävlingar med Mimmi hann vi med.

En liten tjej blev kvar hos oss, Lilla Odette “Ettan” och hon är en helt underbar liten hund. Om några dagar fyller hon och hennes syskon redan 5 månader…vart har tiden tagit vägen.

Nya året inleds med planering av dels eventuellt en lydnadshelg om intresse finns, domaruppdrag, valpträff för O kullen, tävlingar, kennelläger, läger valpar, m.m.

Förhoppningsvis blir inte vintern så lång och kall så man kan börja träna lite mer spår snart igen. Man ska inte klaga då det har varit en lång snöfri höst så lite snö är helt ok. Kanske jag även funderar på att köpa en nyare spark då den jag har är uttjänt och vinglig. Efter nattens snöfall får det nog bli så…en ny spark 🙂

Angående lydnadshelgen och valpträffen så har jag funderingar på i slutet av mars innan tävlingssäsongen drar igång.

Jag har kryssat för en del tävlingar, både sök och spår för Mimmis del då hon har gått mycket fint i söket under hösten och peppar peppar inte blindat de sista träningarna, vi kör på ett tag till så håller vi tummarna för att det fortsätter så. Jag får även lägga lite krut på lydnadsbiten i brukset för Mimmis del då den inte har varit helt optimal under hösten.

Om allt går enligt planerna så kommer det att finnas valpar efter Mimmi i höst, jag förväntar mig tervvalpar med fart och fläkt och med bra driv och kamplust. Jag har funderingar på några hanar, inget bestämt ännu men något bra blir det 🙂

Till nästa gång (som förhoppningsvis inte dröjer så länge)

Hej så länge

Bettan