Fina höstdagar

CHessDM2014

 

Nu är det väl dags att skriva lite i bloggen igen då det var ett tag sedan sist.

Nu har vi tävlat med Chess igen efter ett långt uppehåll på grund av hennes mammaroll som hon skötte exemplariskt med lek och fostran jämnt fördelat av de små. Idag är valparna 6 ½ månader och har utvecklat sig till sociala, trygga, arbetsglada och trevliga små individer ! Hade jag haft möjlighet så hade jag gärna behållit en liten tik, men tiden räcker inte till och jag får glädjas över dem ändå då alla har fått fantastiska hem!

Ja, tillbaka till tävlingarna då….Det är så roligt att hon även i år på dessa 2 tävlingar (cert på båda och med nästan 9,4 i snitt på söket och 9,5 på uppletandet) hon anmäldes till utförde sitt sökarbete med samma säkerhet som hon brukar med tanke på den inte helt enorma mängdträningen som vi har haft tidigare. Nu går hon på rutin och allt bara flyter på. Som bonus blev vi även distriktsmästare i år i Östgötadistriktet 🙂 Det är verkligen en gren som passar henne, huvudet och nosen på skaft. Duktiga Chess. Och med facit i hand så har hon aldrig missat en figge på någon av tävlingarna men däremot ett påvis i Älmhult våren 2013 då vi bröt tävlingen! Nu är hon inte anmäld till något mer då jag har väntat på att hon ska löpa…det borde vara på G då hon är lite disträ och nosigare än annars…frågan är bara När…? hon kommer igång.

Mimmi har tävlat lydnadsklass 2 med fint resultat, det kändes bra, men några små detaljer som JAG måste lära mig bara….Träna henne på att sitta upp från platsligget, stå still när jag skickar till rutan…(sjabblade bort 9 poäng iom att jag flyttade min vänstra fot i samband med sändandet. Det hade jag ingen aning om att jag gjorde….) Träna mer på fjärren, nu lade hon sig ner själv andra gången innan kommando. Det känns som vi blir mer och mer ett team då hon är en liten dam med mycket egen vilja och en fantastisk härlig arbetsvilja. Vi tränar på med elitmomenten i brukset …som frammåtsändandet… “the never ending story”.  Men det börjar arta sig och det känns som vi kan få en riktigt fin lydnad när allt fallit på plats. Jag ska även försöka med att träna mer spår innan vintern, men det vi har gjort fungerar jättebra och med stor motivation. Söket går framåt och sista träningpasset gick kanon!

Den 28 september hade de MT  i Varberg och då blev S. Larissa godkänd på fina 464 poäng och dagen innan gjorde de sin exteriör och ställde ut med BIR i Lindesberg. Så nu tituleras hon Korad BH Spinoys Larissa! Ett stort Grattis till ägare och fodervärd som har förvaltat henne på bästa sätt !

Den 2 november är det dags för MT i Mjölby för Laios och 5 st ur M kullen. De övriga kommer att göra sitt i vår. Nu är alla Röntgade i M kullen med A höfter och ED ua. Det känns toppen både för mig och sannolikt ägarna med !

Jag har även lite funderingar på en liten valpträff i början av november för N kullen, mer info om det kommer i början av oktober.

Pudeln Sara som opererade sitt knä i början av Juni har blivit återställd och ser riktigt fräsch ut för sina dryga 10 år, men tyvärr blir det en koll på henne idag då jag tycker att hon har börjat dricka mer vatten än vanligt så jag oroas lite över om det kan vara livmoderinflammation. Vi får se vad undersökningen visar….

Taket vid köksdörren är nu klart och helt klart ett lyft för huset…det blev riktigt fint !

Bettan