Nu är tävlingssäsongen slut för vår del i år

mimmiappmet.

Vi tar nya tag inför nästa år och gläds dels åt våra egna resultat med både uppflyttningar och cert och för att inte tala om alla Spinoyshundar med mattar och hussar som har gjort så fin reklam för oss 🙂 Ett stort Tack till Er alla !

De senaste tävlingarna för Mimmi har varit två söktävlingar, dels förra helgen i Botkyrka samt denna helg i Jönköping som vi fick efteranmäla till. Ja hur gick det då…. I Botkyrka, 1 missad figge, 1 hittad (och markerad) och 1 heldold som Mimmi inte markerade. Ok bara att åka hem igen och träna mer på heldolda.

Nu fick vi chansen att efteranmäla till Jönköping veckan efter (Tack Linda :)) och eftersom jag även ville testa av lydnaden på nytt ställe så åkte vi. Jag hann med att träna heldolda figgar 2 gånger till denna vecka och det fungerade bra. Nu var det bara att hoppas lite på turen också att det skulle gå vägen, men den heldolda figgen förblev omarkerad även denna gången bara hem och träna på mer olika dolda legor. Trots allt så var jag ändå väldigt nöjd med dagen då det fanns många fina guldkorn att plocka.

Vi fick börja med platsen och vi var 4 lägre hundar från början, i sista minuten kom hussen och hund nummer 5 inrusande på planen för att lägga platsen. Jag hade startnummer 1 och var väldigt tacksam över att jag inte behövde lägga Mimmi bredvid nummer 5 då både förare och hund var måttligt stressade. Det började väldigt bra förutom att nr 5 var lite orolig, kröp lite och gnällde lite sedan kom 1:a skottet och alla låg fint Mimmi reagerade överhuvudtaget inte över att det sköts MEN sen hände det saker…det blåste rätt bra och domaren som stod på Mimmis ände hade en keps som vinden tog tag i och vips hade den blåst av honom och hamnade på backen, varvid hund nr 5 som låg längst bort for upp och skulle ta kepsen. Mimmi satte sig upp och undrade vad som var på G…(Jag tror nog allt hon var lite sugen på kepsen ;)) Husse till hund nr 5 hann stoppa sin hund med ett inkallningskommando och jag är glad över att ingen annan lyssnade på hans HIT kommando utom den hunden det gällde 🙂 Mimmi satt en liten stund för att sedan lägga sig ner igen och låg sedan fint resten av platsen. Betyg 8

Direkt efter det fick vi börja med lydnaden och kanske borde väl tävlingsledaren varit lite mer förberedd kändes det som då det blev lite omflyttningar innan inkallningen. Mimmi skötte sig jättebra och stördes inte av tävlingsledaren överhuvudtaget. Lydnaden för övrigt var jag mycket nöjd med och hon höll ihop fint förutom krypet som vi nollade. (det får jag ta på mig själv) Budföringen hade jag testat av en gång 14 dagar innan tävlingen och det gick bra då. Hon tycker den är kul. Det var väldigt blött och lerigt på nedre delen av plan där vi och domarna stod och alla hundar ville ogärna sätta sig.

Sedan blev det några timmars väntan men det fanns alltid någon att prata med och Martin med Meya kom upp en stund och hälsade på oss 🙂 Söket var inget vidare och som jag skrev tidigare så behöver vi träna mer men nu har vi i alla fall testat på det och nu vet vi VAD vi ska träna mer på 🙂 En sak som slog mig var att ena domaren motiverade sitt betygsneddrag ? med att Mimmi korsade stigen, men i mina ögon fick hon vind på en figge på andra sidan så jag lät henne gå och mycket riktigt så kom hon med rullen i munnen. Men jag tror ändå inte det gjorde någon större skillnad då det var lite annat smått och gott med….så mer träning står på agendan 🙂

Snart så är det dags för MT för 5 av M hundarna samt Laios. Jag ser fram emot att träffa er igen och i mitten av november är det valpträff  för N kullen då 5 av 6 kommer. Det ska bli så spännande att träffa dem alla igen.

Det var allt för den här gången:)

Bettan