Sommar sol och värme

kläger2014chess

Nu var det längesedan jag skrev här i bloggen, jag är ju inte den flitigaste att skriva här….

Först och främst lite återblick på Spinoyslägret där vi var över 20 personer med hundar i olika åldrar, allt från äldre tervtanter på dryga 10 år till tervvalpar på knappt 4 månader. Vi tränade sök, spår, uppletande och lydnad, umgicks, fikade, åt och hade trevligt. Jag for fram och tillbaka som en skottspole för att hinna se alla hundar, då de befann sig på olika ställen beroende på vad som tränades. Jodå jag han med något litet pass även med Mimmi och Chess 🙂 Chess fick både söka och spåra och köra lite lydnad, mest för att de som hade hennes valpar skulle få se lite hur “mamma” gjorde 🙂 Det var kul att se framstegen alla hundar har gjort och fascinerande att se lägrets yngsta deltagare (N kullen) spåra i grustaget även om det var väldigt korta spår. Några hade lite svårare men med lite tips så gick det bra även för dem.

Sedan var det dags för mig Mimmi och Chess att åka till Kind för att deltaga på deras årliga populära läger. Tyvärr var det alldeles för varmt hela veckan för att kunna få ut en optimal träning då jag inte alls gillar den hettan som var då. Det blev rätt korta pass överlag som växlade mellan lydnad och sök.

Väl hemma igen tog vi tag i träningen då Chess var anmäld till en elitsöktävling den 3 augusti men pga av värmen (34 grader) så lämnade vi återbud dagen innan, vilket jag är glad för då det inte känns ultimat eller särskilt bussigt mot hunden att tävla elitsök och tro att det ska gå bra då man själv är väldigt påverkad. Vi spar oss till lite svalare väder.

Nu var det dags att ladda om till högre klass spår med Mimmi istället. Alla momenten var inte befästa riktigt och speciellt inte frammåtsändandet inkallningsdelen och inte helt klart med en del annat heller. Hon är duktig i skogen och jag hoppades att det skulle räcka med lydnaden, men var nog mest inställd på att se hur vi låg till tävlingsmässigt. Uppflyttningen blev en stor bonus för oss och som jag var mycket glad över och kanske fortfarande inte kan fatta…min lilla Mimmi som är allt annat än vuxen :). Nu ska det bli kul att träna in lite nya moment och lite annat som Ewa har tipsat mig om och så kanske man kan börja träna lite mer när det inte är så varmt längre.

Eventuellt funderar jag på om jag ska starta Mimmi i lydnadsklass 2 men jag har inte bestämt mig ännu, jag får se hur jag gör. Chess är anmäld till 2 elitsöktävlingar och jag bara hoppas att hon antingen börjar löpa NU eller väntar en månad till…inget jag kan styra över tyvärr..

Här hemma snickras det ett lite tak över köksdörren + resterande panel som ska sitta på samma sida och förhoppningsvis blir det klart snart. De kommer att bli väldigt fint tror jag när det blir klart och ett lyft för huset, själv tittar jag mest på målar och spikar lite och kommer med glada tillrop emellanåt 🙂